Met Martin Garrix, Tiësto, Armin van Buuren, Chuckie en Afro Jack is Nederland de numero uno in de dj-wereld. Wereldwijd spelen deze dj’s de zalen plat. Hoe doen ze dat toch? Hoe kom je zo ver? En waar begin je? Nou gewoon, in het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. Sinds kort draagt hier een door de wol geverfde dj/muziekproducer zijn liefde voor dit vak uit. Aan de hand van een doordacht lespakket raak je vertrouwd met de techniek van de draaitafel en de oneindige effecten die jij als dj/producer kunt gebruiken bij een optreden. Je leert dat alle muzieksoorten en alle mogelijke geluiden van pas komen, dat geen genre of muziekstijl te min is, maar juist inspirerend voor de samenstelling van een opzwepende set.

Voorbereiding is alles, en dus leer je hoe je een uitgekiende set moet samenstellen. Daarvoor duik je diep in de muziekbibliotheek, verzamel je nummers en geluiden en voorzie je deze van verrassende effecten. Maar voor wat voor publiek ga je draaien? Hoe pas je daar je set op aan? En wat doe je als jouw secuur gekozen verzameling nummers op die ene dansvloer niet blijkt te werken? Het komt allemaal in de lessen aan bod.

Zie je die zaal met zwaaiende armen al voor je? Echt, dat is geen utopie, dat moment is dichterbij dan je denkt. Vraag maar aan Brian.