GEZOCHT: BEVERWIJKSE BEDRIJVEN DIE VOOR UITDAGINGEN STAAN

Het Centrum voor de Kunsten is nog op zoek naar bedrijven die challenges willen inbrengen en daarmee de creativiteit van de kinderen willen benutten. Voor welke uitdaging staat uw bedrijf? Wat laat u achter voor hun toekomst? Graag pakken de kinderen en de coaches van het Centrum van de Kunsten uw challenge op. Bedrijven en andere organisaties die een challenge in willen brengen kunnen contact opnemen met de projectleider Mark van der Jagt

BEN JIJ CREATIEF?

Woon je in Beverwijk, zit je in groep 5/6 en heb je zin om mee te denken over jouw toekomst, meld je dan voor 23 februari aan. AANMELDEN

Download hier de flyer

HACKATHON

4 MAART 2020

NA HET SUCCES VAN DE HACKATHONS ‘BEVERWIJK IN 2040’ EN ‘MENS EN MACHINE ‘ORGANISEERT HET CENTRUM VOOR DE KUNSTEN BEVERWIJK EEN DERDE EDITIE. HET THEMA DIT JAAR IS ‘WANT LATER ALS IK GROOT BEN’.

Op woensdagmiddag 4 maart 2020 staan wederom de creatiefste inwoners van Beverwijk, de kinderen van de basisscholen, klaar om de grote uitdagingen op te pakken. In deze derde editie van de Hackathon geven kinderen samen met creatief coaches van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk ongevraagd advies aan overheid, bedrijfsleven en andere volwassenen die nú na moeten denken over de gevolgen waar de kinderen later mee gaan zitten.

Leven wij op de pof en betalen de kinderen later de rekening? Met logisch nadenken, maar (vooral) met verbeeldingskracht en creativiteit pakken de kinderen de uitdagingen aan en zoeken ze naar de voorspelbare en minder voor de hand liggende ontwikkelingen. Wat kunnen de gevolgen zijn van ons huidige handelen en wat moeten we nu doen om dat te voorkomen? Aan de inwoners, bedrijven en organisaties uit Beverwijk geven de kinderen gevraagd en ongevraagd adviezen. Elk advies zal starten met de woorden: “Want als ik later groot ben …”

De challenges waar de kinderen en hun coaches mee aan de gang gaan worden aangeleverd door samenwerkende bedrijven en andere organisaties uit Beverwijk. Onder leiding van de docenten van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk gaan ze vervolgens op creatieve wijze aan de slag. Zo ontwikkelen de kinderen een creatief manifest met inspirerende aanbevelingen, geformuleerd voor de inwoners, ondernemers en bestuurders van Beverwijk.