SHOOT THE BREEZE

---
Muzikale belevenis uit de IJmond. Shoot the Breeze: “ouwenelen” ofwel tijd samen doorbrengen met niet te zware
zaken. In dit geval is dat met muziek, die dan wel prima gespeeld en gebracht wordt.

Wie dan?
In de basis op bass Ben Stuyts die op geheimzinnige manier altijd zijn eigen geluid heeft. Op drums Danny – wie kent hem niet – Egberts. De gitaar van rocker Piet de Bie. En wie kun je beter op keyboards horen dan Scottish girl Anne Gall.
Maar DE zangeres is Natasja Doets, die gewoon in de IJmond woont (!) en “the best kept secret” van de streek
was. Met zo'n line-up kun je muzikaal alles doen wat je wilt. Shoot the Breeze is erg enthousiast over het eigen repertoire. En dat is te horen, want men doet z'n uiterste best dat enthousiasme ook over te brengen op het publiek. Goeie muziek maken vereist niet alleen je instrument beheersen, “je partijtje kennen”, maar je moet ten eerste goed kunnen luisteren.
Alle leden van Shoot the Breeze hebben goede “oren aan het hoofd”. Door veel speelervaring, kennis en instrumentbeheersing, kan men z'n eigen ding met de songs doen. Een frisse aanpak, een nieuw arrangement en uitvoering, met behoud van de essentie.

Wat dan?
Vijf winterharde muzikers spelen bluesrock- pop op eigenwijze wijze. Er wordt veel werk gemaakt van
meerstemmige zang: dat is een van de opvallende eigenschappen van Shoot the Breeze. Niet de meest voor de hand liggende nummers uit de popgeschiedenis worden gespeeld, toch zal er vaak een verrassende herkenning zijn. Een lekkere muziekbelevenis – laat dat maar aan de jongelui van Shoot the Breeze over.
Veel plezier!