Tremenda

---

Tremenda is in de Kennemerlandse korenwereld een begrip. Begonnen in 1951 als "liederenkoor", is de vereniging uitgegroeid tot een gerenommeerd oratoriumkoor dat al veel prachtige uitvoeringen op haar naam heeft staan. Zo werden o.a. bekende werken uitgevoerd met aansprekende beroepssolisten en zeer professionele orkestbegeleiding. Om enkele voorbeelden te noemen: Weihnachtsoratorium en Johannes Passion van Johann Sebastian Bach, Elias van Mendelssohn, verschillende Requiems zoals dat van Verdi en Fauré en de Carmina Burana van Carl Orff. Ook bracht Tremenda al twee maal de Mattthaus Passion van J.S. Bacht ten gehore.

Op dit moment bereidt het koor zich voor op het concert ''die Jahreszeiten", een zeer aansprekend oratorium van Joseph Haydn, dat op 10 oktober a.s. in de Agathakerk zal worden uitgevoerd. Dit concert zal worden gevolgd door een uitvoering van het Requiem van John Rutter op 22 november in de Vredevorstkerk en Tremenda sluit dit muzikale jaar af met de al eerdere georganiseerde scratch "Nine Lessons and Carols" op zaterdag 12 december in de Grote Kerk. Voor al deze evenementen bent u natuurlijk van harte uitgenodigd.

Daarna gaat Tremenda haar jubileumjaar in. 2016 is het jaar dat de vereniging 65 jaar bestaat en zij wil dit zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. Houd u vooral onze website in de gaten.