Lut Luttik

---

Als contrabassist was hij begeleider van o.a. Big Pete, Oscar Benton, Keith Dunn, Jan Rot en Rene Shuman, hij speelde in vele groepen waaronder The Black Slacks, The Weekend Warriors en The Willie Dixongs. Ettelijke duizenden optredens brachten hem over de hele wereld, van SXSW in Austin (USA) tot North Sea Jazz in Den Haag, van Fete de l'Humanite (Parijs) tot Oeral op Terschelling, vele festivals als Lowlands en Noorderslag en diverse rondjes club & café-circuit completeren de lijst.

Na het uiteenvallen van Drippin' Honey begon hij zelf songs te schrijven en te zingen, zichzelf begeleidend op elektrische gitaar en een oude radio. Sobere, intense, intieme liedjes met eenzaamheid, wie zijn wij, religie en mystiek, als tekstuele thema's en Rock & Roll, Folk, Country, Blues en Pop als muzikale basis. Resulterend in het album 'Songs From A Lonely Room', opgenomen in de Amsterdamse Y-Land studio, onder produktionele supervisie van Evert Kaatee.

Het lied 'Ik ben God'werd een cult-hit, nieuw repertoire is voortaan Nederlands.

Vertalingen van Johnny Cash songs, gedichten op muziek, een indringende eigen songs in het Nederlands zijn tegenwoordig het recept. De dood, strijd en Vrede brachten uiteindelijk het album 'Oneindig Geluk, wat hij graag met iedereen wil delen.

lutluttik@gmail.com