De tuin van inspiratie

---

In september is het weer zover: een groot aantal leerlingen van Jacqueline Hoenselaar exposeert hun werk van de afgelopen twee jaar schilderen! De nadruk ligt niet op de resultaten, maar op de verscheidenheid in creativiteit en het proces wat is doorlopen. Het gaat veel verder dan een plaatje naschilderen. In de afgelopen twee jaar is er weer gewerkt naar inspiratie op verscheidene kunstenaars, zoals: Hockney, Weischer, Margritte, Morandi, Alechinsky en Het Bauhaus.

Jacqueline Hoenselaar heeft haar opleiding genoten in Utrecht en is daarna op verschillende scholen en opleidingen aan het werk gegaan. Ze exposeert regelmatig in het hele land en werkt ook in opdracht voor particulieren en bedrijven.

De laatste jaren geeft ze les in haar eigen atelier aan groepen of individuen, volgens een eigen lesmethode. Naar aanleiding van kunstenaars geeft ze een les kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing en daar komt een opdracht uit te voorschijn. De leerlingen, beginners en gevorderden gaan hier vijf weken mee aan de slag.

"Schilderen is mijn leven"

Jacqueline Hoenselaar: "Ik schilder het liefst de hele dag, ben constant schetsen aan het maken in mijn schetsboeken en barst uit elkaar van de ideeën. Bij voorkeur schilder ik met acryl- en olieverf. Ik vind het prettig om met een plan te beginnen, een begrip of een gevoel, en daar een verbeelding aan te geven. Op deze wijze geef ik vorm aan mijn eigen visie op de wereld. Door alles wat ik meemaak word ik beïnvloed, ben veel in mijzelf gekeerd bezig en op dat moment kan ik mij met moeite losscheuren van het schilderen." Haar laatste serie schilderijen bestaat uit voorstellingen van een aantal houdingen van vrouwen, die ze titels heeft meegegeven uit het Sanskriet. Het meditatieven, het in jezelf gekeerd zijn spreekt daaruit.