CAFÉ D'ENTREE

---

DUODYADE

DuoDyade is een sprankelend klassiek harpduo met Colet Nierop en Marije Vijselaar
‘Harpmuziek pur sang’

Vol enthousiasme, passie en liefde voor de harp brengen Colet Nierop en Marije Vijselaar de enorme diversiteit van dit prachtige instrument naar voren. In hun spel laten de harpistes allerlei stijlen aan bod komen: van Klassiek tot Impressionisme

DuoDyade is vernoemd naar het woord ‘Dyade’ wat uit de oudheid stamt: een ‘Dyade’ is een tweetal goden in de Egyptische mythologie. De goden werden vaak in tweetallen tegenover elkaar geplaatst om evenwicht en harmonie te bewaren. Het staat symbool voor het samenwerkingsverband tussen twee individuen, het vormt een twee-eenheid.
De harp is al rond 1500 v.Chr. terug te vinden in de Egyptische oudheid. Daar stond dit instrument heel hoog in aanzien stond bij het volk.

In hun spel laten Colet en Marije allerlei stijlen aan bod komen: van Klassiek tot Impressionisme. Composities van componisten als Bach, Debussy, Granados en Franck: het is allemaal mogelijk op de harp. Ook specifiek voor het instrument geschreven muziek van harpisten als Thomas, Salzedo, Tournier en Grandjany passeert de revue.
Het duo wil het publiek kennis laten maken met de grootsheid en alle klankleuren van dit prachtihe instrument. Tijdens het concert spelen ze zowel op de pedaalharp als op de keltische harp en vertellen Colet en Marije korte anekdotes over de geschiedenis van de harp en de componisten.