Beverwijk heeft talent
Vele honderden mensen in Beverwijk maken muziek, dansen, spelen toneel, fotograferen, schrijven of maken beeldende kunst. Als professioneel of als amateur. Kinderen, jongeren en volwassenen. Op zaterdag 12 september tussen twee uur ’s middags en middernacht presenteren deze artistieke talenten zich aan het publiek tijdens Beverwijk Uit de Kunst.
Beverwijk Uit de Kunst vindt plaats aan de voet van de Wijkertoren. Het Kerkplein is het culturele hart van Beverwijk.  In het Kennemer Theater, de Bibliotheek, het Centrum voor de Kunsten, Café Camille en de Grote Kerk zijn de vele Beverwijkse culturele organisaties actief.
Een greep uit het programma;
Blik achter de schermen van het Kennemer Theater
Spelen op het Müllerorgel
High Tea met muziek en hoedenparade
Streetart (acrobatiek, BMX flatland, freestyle voetbal, streetball, breakdance)
Voorstelling Hamsters
Kinderkunstmarkt
Boosterrace tussen jongeren en ouderen
Wine & Dine met de Corus Bigband Swingmasters en gastzangers
Action Painting
Presentatie projecten Beverwijk Vitale Stad
Werk en workshops beeldend kunstenaars
DJ contest en Afterparty
Beklimming Wijkertoren
De drie Boeddha’s, poëzie en muziek
Special Guest : The Dana Fuchs Band
Dana Fuchs
Naast een rijkdom aan lokale bijdragen heeft de organisatie van Beverwijk Uit de Kunst The Dana Fuchs Band voor deze gelegenheid als gastoptreden weten vast te leggen. Dana Fuchs toert met haar band door Europa en stond onlangs op Parkpop. Dana Fuchs is een prachtige verschijning op het podium die met haar ietwat rauwe stemgeluid met hetzelfde gemak singer/songwriter liedjes als soul, rock en blues zingt. Over haar muziek zegt Fuchs; "I want to capture a soulful and rocking vibe...but with an earthiness to it." Muzikaal heeft Dana Fuchs zich laten inspireren door legendarische zangers als Etta James, Otis Redding, Bobby Bland, Aretha Franklin, and Mavis Staples.Voor liefhebbers van muziek en rock in het bijzonder is het een unieke gelegenheid in de regio zo’n geweldige zangeres en opkomend artiest te horen.
Kom niet alleen kijken en genieten bij Beverwijk Uit de Kunst, maar ontdek ook je eigen artistieke talenten.
Tijdens Beverwijk Uit de Kunst kunnen kinderen hun zelf gemaakte kunstwerken verkopen. Het thema van de kinderkunstmarkt is dieren en de opbrengst van de markt komt dan ook ten goede van de Kinderboerderij De Baak. Wie niet goed is in tekenen of schilderen of knutselen, maar wel een instrument speelt of wel voor het grote publiek wil dansen of bijvoorbeeld gedichten voorlezen kan zich natuurlijk ook opgeven voor de kinderkunstmarkt.
Beverwijk heeft een zeer beroemd orgel uit 1756 van de orgelbouwer Christian Müller. Met 22 registers imponeert dit orgel menig muziekliefhebber en kerkganger in de Grote Kerk. Spelen op zo’n orgel lijkt dan ook voorbehouden aan de vaste organisten Hans Kelder en Ton Veltkamp. Maar tijdens Beverwijk Uit de Kunst kunnen ook andere toetsenisten hun muziek op het orgel van de Grote Kerk ten gehore brengen. Je hoeft hiervoor geen professional te zijn.
’s Avonds tijdens Beverwijk Uit de Kunst kunnen DJ’s hun favoriete house of hiphop muziek draaien en hun vaardigheden als DJ laten zien tijdens de DJ contest. In de voorrondes draai je 15 minuten en wie naar de finale gaat nog eens een half uur tijdens de afsluiting van Beverwijk Uit de Kunst. De winnaar wordt uitgenodigd om een showcase te geven tijdens een van de feesten op de Sluizen of Panama. De jury bestaat uit Martijn Cremer (DJ MC The Realness), Ben Timmer (DJ Benji), Erwin Pols (DJ Epuls) en Suzy Steen (Boe Events). Inschrijven bestoldskoolevents@gmail.com
Een van de onderdelen van Beverwijk Uit de Kunst is een High Tea in de Grote Kerk. Tijdens de High Tea zingt het pop-musicalkoor Take it Easy, speelt het Corus Opleidingsorkest en is er een hoedenparade. Tijdens een echte High Tea kunnen overheerlijke taarten niet ontbreken. Wie voor deze bijzondere gelegenheid een taart wil bakken kan zich opgeven bij de organisatie.
De jaarlijkse lifestyle contest van het hoedencomité Ascot vindt dit jaar tijdens Beverwijk Uit de Kunst plaats. Kom geheel gekleed bent volgens de laatste trends met de nieuwste petjes of geheel op chic in de jaren dertig stijl naar Beverwijk Uit de Kunst. Wie mee wilt doen aan de contest kan zich op zaterdag 5 september om 10.00 uur in vol ornaat inschrijven bij het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. In de jury zit ondermeer de bekende Beverwijker theatercouturier Bert Nuhaan.