Zitdanslessen geven vertrouwen
Fit terwijl je zit

Dansen. Hoe heerlijk kan dat zijn. Tenminste, als je je vrij voelt, als alles mag, en je het gevoel hebt welkom te zijn. Zelfs al is de bewegingsvrijheid door omstandigheden beperkt. Dansdocent Moniek Goffree ziet het al decennialang gebeuren: dansen kan enorm bijdragen aan het welzijn van mensen. Toch vinden veel mensen het niet in het reguliere danscircuit. Voor hen is er nu de cursus zitdans.

Iedereen kan dansen, zo is Goffrees overtuiging. Het begint misschien wat stijf en onwennig, maar dat gevoel van vrijheid komt geheid! Gêne gaat overboord, want in deze lessen doet niemand het fout. Danservaring is niet nodig. Zitdansen doe je namelijk uitsluitend en alleen voor jezelf. Om fitter te worden, en soepeler. En vrolijker. Want er wordt wat afgelachen tijdens deze lessen.

Dansdocent Moniek Goffree volgde hiervoor een intensieve opleiding: de methode Switch2Move, ontwikkeld door Andrew Greenwood. In de lessen ervaren de deelnemers de magische mix van muziek, beweging en onderlinge verbinding. Jong of oud, man of vrouw, zittend of staand, iedereen krijgt de beweging die hij nodig heeft binnen de eigen mogelijkheden. Je wordt geleidelijk fitter, zoekt je grenzen op, krijgt weer vertrouwen in je lichaam, je leert nieuwe mensen kennen en gaat vooral genieten.

Eerst een proeflesje? Kan ook!