Ooit heb je weleens een paar jaar muziekles gehad, of je hebt nog steeds les en wilt nu een keer met anderen muziek maken. Niet meer in je eentje alleen maar de technieken oefenen, maar sámen nummers spelen. Elkaar opstuwen en van elkaar leren. Tijd voor de Samenspelgroep volwassenen. Haak aan bij deze flinke groep muzikanten die niet de techniek, maar juist het plezier in het spelen het allerbelangrijkste vindt. Leer ondertussen de functies van alle instrumenten in een band of orkest, leer luisteren naar anderen, kom in een andere concentratie en ervaar dat techniek opeens muziek wordt! Echt, dat is een totaal andere sensatie.

Alle instrumenten zijn welkom, en alle muziekstijlen worden verkend. Net zo lang tot er een richting tevoorschijn komt die iedereen aanspreekt.
Leeftijd speelt hier geen rol: iedereen ouder dan ongeveer 16 jaar is van harte welkom.
De kick van samen spelen

Wie een instrument leert bespelen, verdiept zich de eerste tijd vooral in de techniek. Een eenzaam, maar boeiend proces waarbij de voldoening ‘m vaak zit in het beheersen van een bepaalde vaardigheid. Weet je dat die voldoening nog veel groter kan? De kick van samen muziek maken is namelijk ongeëvenaard. Samen is leuker. Spannender ook omdat je nooit weet wat anderen voor verrassende klanken of ritmes tevoorschijn toveren. In een band of orkest is 1+1 nooit 2, maar altijd 3, of zelfs 4. Je wordt namelijk opgetild door de inbreng van de anderen en het gezamenlijke geluid dat je voortbrengt. Man! Bijna niet te verwoorden, dat moet je vóelen. Iedereen die zoekt naar medemuzikanten is van harte welkom bij de samenspelgroep voor volwassenen, een behoorlijk gevarieerd gezelschap met één doel: lekker samen muziek maken. Pak je instrument op, doe mee en ga volledig op in de flow.